جهت یادآوری دوستان بالاترینی، در ابتدا عین متن قانون بالاترین را یادآور میشوم:
اگر مطلبی را دوست دارید، به آن رأی مثبت بدهید. اگر باور دارید مطلبی قوانین بالاترین را نقض میکند یا شامل دیگر گزینههای رأی منفی است به آن رأی منفی بدهید. در غیر این صورت، آرام و آهسته از کنار لینک رد شوید و اجازه دهید بقیه تصمیم بگیرند.
امکان مثبت دادن به نظرات برای این است که بتوانید نظراتی را که جالب هستند را به اطلاع بقیه برسانید. امکان منفی دادن به نظرات برای مقابله با نظراتی هستند که در آنها از کلمات رکیک، توهینآمیز یا تهمت استفاده شده است. اگر مشاهده کردید که بقیه به نظرات فردی که با استدلال (هرچند مخالف شما) حرف می زند رأی منفی می دهند به کمکش بروید و نگذارید نظرش به دلیل رأی منفی کم رنگ یا پنهان شود. این کار را هرچند نظر فرد مخالف شما باشد بکنید چون زیبایی بالاترین به داشتن کاربرانی با نظرات مختلف است...
اما اصل مطلب و کلام من: حالا به نظر شما چند نفر واقعا این قانون را رعایت میکنند؟ تا به حال چند لینک قربانی رأی منفی احساسی و عقیدتی شدهاند؟ تا به حال به چند نفر و مطالب ارسالیشان انگ و برچسب زدهایم؟ آیا واقعا اصول دموکراسی را در بالاترین رعایت میکنیم؟ چرا تحمل شنیدن، خواندن و دیدن اندیشهی دیگری را نداریم؟ چرا از هر نظر و مطلب مخالفی بدترین برداشت را داریم؟ و پرسش هایی از این دست. من یک پیشنهاد ساده دارم. روشی که خودم آن را در پیش گرفته ام: از رأی منفی دادن به لینکهای مخالف با عقایدم خودداری میکنم، اما در بخش نظرات لینک مربوطه مخالفت خودم را ابراز میکنم و در آنجا با ارسال کننده لینک و دوستان موافق و مخالف به بحث مینشینم. حتی طبق پیشنهاد بالاترین گاهی سعی خواهم کرد، برای شنیده شدن صدای مخالف به او رأی مثبت دهم. اما به لینکهای قانون شکن و قانون ستیز همواره با ذکر دلیل در بخش نظرات، رأی منفی خواهم داد. بیایید تمرین دموکراسی، احترام به دیگران و فرهنگ گفتگو را از همین بالاترین شروع کنیم.
0 نظرات:
ارسال یک نظر